Hypotheken

Mogen we je even lenen? Wat …, dertig jaar? Help. De gedachte dat je zo lang aan een hypotheek vastzit is wel even slikken. Kalm, kalm. Leef jij maar in het nu, dan stemmen wij je hypotheek af op jouw toekomst.

Beter ’n goede hypotheek dan een verre vriend

Kijk, dáár heb je tenminste iets aan

Wil je advies over een hypotheek? Dan vragen we je bijvoorbeeld waarom je een hypotheek af wilt sluiten, wat je financiële situatie is, of je toekomstplannen hebt en wat die dan zijn. Ook inventariseren we wat je verwacht van een hypotheek. Met jouw antwoorden op die vragen krijgen wij een goed inzicht in het type hypotheek dat je nodig hebt.

Bijna allemaal

Het Gele Huis Hypotheken in Heesch bemiddelt met 95% van de hypothekersmarkt. We geven onafhankelijk advies over bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, SNS en ING.  Je bepaalt zelf

Je bepaalt zelf

We geven je concreet advies over het soort hypotheek dat het beste bij je past en bij welke hypotheekgever deze op dit moment het beste kan worden afgesloten. Uiteraard ben je vrij om dit advies wel of niet op te volgen.

Beter ’n goede hypotheek dan een verre vriend

Periodieke controle van je bestaande hypotheek

Als je een hypotheek afsluit, is deze passend voor de situatie waarin je op dat moment verkeert. Je situatie kan natuurlijk veranderen tijdens de rentevastperiode, waardoor de hypotheek niet langer aansluit bij je persoonlijke positie. Minimaal eens in de 3 jaar controleren we of de hypotheek die je hebt afgesloten nog steeds passend is voor je persoonlijke situatie. Heb je tussentijds ook vragen? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen.

Ondersteuning administratieve lasten na overlijden

Als een van de hypotheeknemers komt te overlijden, moet dit gemeld worden bij de bank of hypotheekgever waar de hypotheek is afgesloten. We ondersteunen je actief bij elke stap. Denk hierbij aan eventuele uitkeringen uit polissen of rekeningen die in mindering op de hypotheek worden gebracht.

Ondersteuning administratieve lasten bij echtscheiding

Als de hypotheek met 2 hypotheeknemers is gesloten en je besluit te gaan scheiden, dan melden we dit aan de bank of hypotheekgever. Indien je de hypotheek op een manier wilt wijzigen dat hieruit een nieuw advies moet volgen, zullen we daarover beloningsafspraken met je maken. Denk bijvoorbeeld aan een verklaring van ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid.

Wijzigingen in je hypotheek

Als je de rentevastperiode van je bestaande hypotheek wilt wijzigen of verlengen, dan verzorgen wij het contact met de bank of hypotheekgever waarbij de hypotheek loopt. Dit doen we ook als je als je extra aflossingen wilt doen of de verpanding van polissen of rekeningen wilt wijzigen. Indien je de hoofdsom wilt verhogen, valt dit niet onder Beheer, maar onder Advies en Bemiddelen. Daarover worden nieuwe beloningsafspraken met je gemaakt.

Archivering hypotheek

Op ons kantoor bewaren we alle relevante gegevens over je hypotheek. Hier springen we uiteraard voorzichtig mee om. De getekende offerte, de voorwaarden, de inkomensgegevens, het taxatierapport, de notarisstukken, ons advies en onze motivatie, de voorwaarden en de correspondentie tussen ons en de hypotheekgever. 

Dus als je op enig moment bepaalde gegevens niet meer hebt, kun je een beroep op ons doen. Zo ben je niet afhankelijk van de bank of hypotheekgever om je dossier weer compleet te maken.